gebruik en onderhoud

Vooraf

Met een terrarium van GLASKAS kan je op een elegante manier een stukje natuur in huis brengen. Bovendien komt er zo goed als geen onderhoud aan te pas. Vul uw terrarium met zoveel plantjes je zelf wilt. Doorgaans kunnen er, naargelang de grootte, in een terrarium van GLASKAS 3 à 4 plantjes.  plant_1Succulenten (vetplanten), cactussen en tropische planten gedijen er perfect in. Gebruik ook mos, grind, kiezelsteentjes of stenen om uw GLASKAS terrarium verder te verfraaien.  Er zijn vele soorten tropische plantsoorten die passen in een terrarium. De meeste zijn trage groeiers, maar je kan ook opteren voor snelle groeiers. Cactussen zijn trage groeiers die veel zonlicht nodig hebben.

Planten

Indien u nieuwe plantjes in uw terrarium zet,  was dan eerst het terrarium goed uit om besmetting van schimmels of andere ziekten te vermijden. Gewoon afspoelen onder de kraan met lauw water volstaat. Daarna kunnen de plantjes in het terrarium. Je kan ze eerst even schikken in het terrarium zodat je een beeld krijgt van hoe het eruit zal zien.

Haal ze daarna uit hun potjes en voeg potgrond toe. Je hebt speciale potgrond voor cactussen en succulenten maar gewone potgrond is even goed.

De terrariums van GLASKAS zijn groot genoeg om er met je hand in te gaan, maar het is aan te raden om een lepel en/of houten spateltje bij de hand te houden om de potgrond rond de plantjes aan te drukken. Als er nog bijkomende potgrond moet toegevoegd worden raden we aan een lepel hiervoor te gebruiken.

fill_1Van zodra je de plantjes hebt geplant kun je het grind toevoegen. Maak het grind daarvoor eerst nat, dan wordt het zwaarder en is het gemakkelijker rond te plantjes te gieten.

Dit lukt het best met een lepel. Doordat het grind nat en zwaarder is, wordt de grond ook beter aangedrukt.

Verzorging en onderhoud

Uw terrarium is klaar! Je kan naar believen minerale stenen of mos toevoegen, of kies voor een sobere invulling. “Less” is in dit geval dikwijls “more”.

Cactussen en succulenten hebben niet veel water nodig en verdragen veel zonlicht. In de wintermaanden (november-maart) hoeven de plantjes slechts 1 keer per maand water te krijgen. In de zomermaanden 2 keer per maand.

Om een maximale hoeveelheid licht binnen te laten is het goed uw terrarium vooraf te reinigen. Was het terrarium gewoon met wat lauw water en vermijd het schrobben op de naden, want dan worden ze bleek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>